Bányai Gábor

Újságíró, producer. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett.
Az 1970-80-as években volt a Népszabadság színházi kritikusa, az Irodalomtörténet rovatvezetője, a Filmkultúra olvasószerkesztője, a Népszava színházi kolumnistája, valamint a Magyar Televízió és a Magyar Rádió külső és belső munkatársa.

Vendégei
Bányai Gábor, a HétfőBűn színházi talkshow sorozat házigazdája

Bányai Gábor vendégei

Sándor Pál

Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, producer. Az érettségi után a filmgyárba került, ahol laboránsként és felvételvezetőként dolgozott. 1959-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Herskó János osztályában végzett 1964-ben. A Színházi adattár katalógusa szerint hét alkalommal színházi rendezőként is bemutatkozott. Rendezett többek között a Vígszínházban és a Rock Színházban is.

a kezdésig

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Gyurkovics Tamás

Mengele bőröndje – Josef M. két halála címmel idén jelent meg első regénye a Kalligram Kiadónál. A könyv első része Josef Mengele három évtizedig tartó, dél-amerikai rejtőzésének történetét meséli el. A második azt mutatja meg, mi történhetett volna, ha 1960-ban a Moszad ügynökei nem Adolf Eichmannt, hanem Mengelét, az auschwitzi koncentrációs tábor orvosát fogják el, és állítják bíróság elé Jeruzsálemben.

a kezdésig

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Varju Kálmán

Magyar színművész, szinkronszínész. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott 2005-ben, majd a Vígszínház tagja lett. 2015-től szabadúszó.[1] Színpadon kívül a televízióban is feltűnt, a Tűzvonalban és az Életképek című sorozatokban, a Cinka Panna és a Fej vagy írás című filmekben is láthatta a közönség.