Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Sándor Pál neve legtöbbünknek a De kik azok a Lumnitzer nővérek?, a Hasutasok és a Csapd le csacsi filmekből ismerhetjük, ezekben producerként közreműködött. Most kicsit mélyebbre ásunk, Bányai Gábor a tulajdonságok boltjába kalauzolja el a Kossuth-díjas művészt és a közönséget.

Érettségi után a filmgyárban dolgozott laboránsként és felvételvezetőként. 1959-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. 1964-ben végzett Herskó János osztályában rendezői szakon. MAFILM-státuszával egy időben tagja lett a Balázs Béla Stúdiónak is. 1989 óta a Novofilm vezetője, producer.

Az utóbbi években újra a forgatás lett élete középpontja, hiszen 2018-ban jelenik meg többek között Rudolf Péter, Nagy-Kálozy Eszter, Hegedűs D. Géza, ifj. Vidnyászky Attila szereplésével a Vándorszínészek című film. Az 1840-as években játszódó kosztümös film egy színtársulat külső és belső utazásának humorral és iróniával átszőtt története. A forgatókönyvet Sándor Pál, Szekér András és Péterfy Gergely közösen jegyzi.

Nézze vissza a teljes beszélgetést!

Csatlakozzon a talkshow nézőihez!

Csatlakozzon a HétfőBűn színházi talkshow sorozat nézőihez, hiszen élőben az igazi!

Tovább az időpontokhoz
Facebook Comments
Tetszett? Oszd meg másokkal is!